«План Б»: Британія та Польща можуть вступити у війну, а смерть Путіна мало що змінить — Піонтковський



Чому «Пряму лінію» з Путіним раптово скасували, чому смерть кремлівського ватажка принципово не змінить ситуацію, і на що готова «коаліція рішучих» у складі Великої Британії, Словаччини, Румунії та Польщі заради того, щоб зупинити російські війська — пояснює політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Пише - джерело.

З ним поговорила Олена Трибушна, українська журналістка, головна редакторка та ведуча YouTube-каналу Є питання.

— Почнімо зі смішного, якщо зараз щось може бути таким, а потім перейдемо до серйозного. Щорічну «Пряму лінію» з Путіним скасували, хоча вона була запланована на червень. Як ви вважаєте, з чим це пов’язано? Соромно відповідати на неприємні запитання чи, може, нарешті сталося диво — і з Путіним щось не так?

— Я теж відповім, можливо, не дуже серйозно. Знаєте, яка для мене ознака того, що з Путіним щось трапилося? Ось дивіться, Медведєв — пам’ятаєте такого чоловічка, був чотири роки президентом? Має два прізвиська в Мережі — «айфончик» і «жалюгідний». Він останнім часом відрізняється найшаленішими та найагресивнішими заявами на адресу Заходу. Він написав про вже навіть не знищення української держави, а реально про геноцид — «я їх так ненавиджу, я їх усіх знищуватиму». Що трапилося з чоловічком? Ну, він дурненький, по-перше. Знаєте, чому Путін його вибрав? Путін сам зморшок, паросток у нього, по-моєму — 160 см, а у цього 157. Існує поріг карликовості, якраз 150—158 см, на якому відбуваються незворотні мозкові зміни. Так ось Медведєв поводиться останнім часом так, ніби бере участь у якомусь кастингу. Йому треба показати, який він агресивний, який він суперпатріот, як він вбиватиме всіх українців до одного, немов справжній вождь «руського миру». Це кастинг на якусь посаду, що звільняється.

Поголос про те, що Путін хворий? Нам, звичайно, говорили про рак всього, і хребта, і простати, і шлунка і чого лише не було — але він якось живе. Для мене поведінка Медведєва — я так його, дурника, розумію приблизно — він сподівається, що якщо Путін здохне, то обиратимуть президента. За Медведєвим закріпилася репутація слабака, а він показує, що він не слабкий.

Але взагалі це все несерйозно, бо здохне Путін або не здохне — принципово нічого не зміниться. Верхівка об’єдналася, їхня мета — це італійський «план миру», якийсь такий італійсько-французько-німецько-російський план. Макрон за цим стоїть. Це вічна місія французів при російському дворі — закріплювати російські загарбання. Як у 2008 році Росія захопила дві провінції Грузії — одразу прибіг із папірцем, наче Чемберлен, президент Саркозі, і все було оформлено як мир із територіальним поділом Грузії. Так само й інший президент, Олланд, потім прибіг до вас разом із Меркель. Ось вона сьогодні нагадала про себе, розповідала, як Путін собачкою її лякав у 2007 році. Вона вважає, що у 2008 році правильне рішення ухвалила, коли заблокувала вступ України до НАТО — мовляв, в Україні, бачите, висока корупція, і такі країни не можна приймати. Ну ось така Європа, і Європа зараз готується теж прийняти Москву зі ще одним папірцем, що закріплює, крім ОРДЛО та Криму, ще й Херсонську та Запорізьку області.


Читайте також:


Залишити коментар: