Pfizer адаптують до штаму “Омікрон”: у Європі назвали умову



Вакцину від коронавірусу Pfizer необхідно адаптувати до боротьби з новим штамом із ПАР, який відомий під назвою “омікрон”.

- джерело.

Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, – передає “Апостроф”.

Адаптацію вакцини Comirnaty повинні здійснити протягом 100 днів, якщо підвищена небезпека штаму “омікрон” буде доведена.

“У контракті Євросоюзу з BioNTech – Pfizer є стаття, згідно з якою, якщо новий штам буде кваліфікований, як небезпечний, BioNTech – Pfizer повинні бути здатні адаптувати свою вакцину протягом 100 днів”, – заявила фон дер Ляйен.

У свою чергу, представники компанії Pfizer нещодавно заявляли про свою впевненість у тому, що ревакцинація третьою дозою вакцини Comirnaty, розробленою у співпраці з BioNTech, спрацює проти варіантів коронавірусу SARS-CoV2, що поширюються в даний час. Але також розробляється оновлена версія вакцини.

“Хоча Pfizer та BioNTech вважають, що третя доза вакцини Comirnaty має потенціал для підтримки найвищого рівня захисту від усіх відомих на даний час варіантів, включаючи дельта-варіант, ми зберігаємо пильність та розробляємо оновлену версію вакцини”, – сказав прес-секретар Pfizer і додав, що перша пробна партія вже готова.

За словами представників компанії, Pfizer та BioNTech зможуть розробити та зробити вакцину, адаптовану до конкретного варіанту, протягом приблизно 100 днів.

Запис Pfizer адаптують до штаму “Омікрон”: у Європі назвали умову спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: