Перестрілка та заручниця. Чому у віддалене село прилетіли КОРДівці з автоматами?



На Вінниччині викликали поліцію до родини, у якій чоловік взяв дружини в заручники. Спецпризначенці прилетіли на гвинтокрилому, але до місця доїхали на… шкільному автобусі.

- джерело.

Була перестрілка. У поліції розказали моторошні деталі. Ольга Бобрусь access_time 6 годин тому more_horiz share 32 chat_bubble 5 visibility 1697 Це сталося у середу, 18 квітня 2018 року, близько 14.30 у селі Вербка Чечельницького району.

По телефону спецлінії поліції «102» надійшло повідомлення від 49-річної мешканки про насильство в сім’ї. — «На місце події негайно прибули працівники сектору реагування патрульної поліції. З’ясувалось, що в будинку в п’яний чоловік погрожує жінці рушницею. Поліцейським вдалося вивести жінку з будинку. Вона не постраждала. Коли дебошир побачив працівників поліції – він відкрив стрілянину в бік поліцейських.

У відповідь поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю та поранив зловмисника в ногу», — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. Після цього 50-річний чоловік забарикадувався в будинку. Поліцейські проводили перемовини, намагаючись переконати його вийти з будинку та добровільно здати зброю. Але це не діяло на чоловіка та він відмовився.

В результаті для затримання озброєного громадянина начальник вінницької обласної поліції Юрій Педос ввів спецоперацію «Грім». У поліції зазначають, що за рішенням керівництва Нацполіції та МВС України до проведення спецоперації залучили спецпідрозділ КОРД. «Спецпризначенці оперативно провели штурм будівлі, перед цим переконавшись, що в будинку, крім зловмисника, більше нікого немає. Застосувавши заходи фізичного впливу, поліцейські затримали зловмисника, у нього вилучили зброю.

Після чого йому була надана медична допомога», — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. «Віддалене село Вінниччини. Неадекватний чоловік взяв в заручники дружину. Поліція прибуває на виклик, перестрілка. Дружину вдалося визволити.

Чоловік забарикадувався в будинку». Так починався пост Голови Нацполіції України Сергія Князєва, який він виклав у середу, 18 квітня 2018 року, пізно ввечері на ФБ. Варто зазначити, що для операції адміністрація району надала шкільний автобус, на якому доставили сецпризначенців до місця. — «Але знову на шкільному автобусі.

Як в 2014 на сході, коли зупиняли росіян…дежавю. Думаю, що незабаром у кожному обласному спецпідрозділі вже буде свій транспорт», — зазначає Князєв. Наразі на місці надзвичайної події працює слідчо-оперативна група поліції. Проводяться першочергові слідчі дії. Слідчі за фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).


Читайте також:


Залишити коментар: