Перебіжчикам кінець! Разумков вибухнув новою заявою. Втратять все



Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає запровадження імперативного мандата можливістю привчити депутатів бути відповідальними.

- джерело.

“Моя особиста позиція щодо імперативного мандату, то я вважаю, це було б непогано, якби він був у Верховній Раді України. І приходячи з однією політичною силою, депутат несе відповідальність як за ті ідеї й обіцянки, які давав особисто, так і за те, що зробила ця політична сила. Якщо в депутата змінилися погляди, то йому варто піти створити свою політичну силу або піти на округ і довести, що він потужний, самостійний і може знову потрапити до Верховної Ради”.

Також, голова Верховної Ради пообіцяв зміни в Конституцію, згідно з якими стане можливим відкликання мандату народного депутата України через кнопкодавство. Про це розповів голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

“Законопроект буде (про відкликання депутатського мандату за кнопкодавство — ред)… Але це будуть зміни до Конституції, це не так просто, як нам хотілося б”, — сказав Разумков.

Голова Верховної Ради нагадав, що за 50 днів роботи Верховної Ради було зафіксовано 3 випадки кнопкодавства, 2 з яких з боку депутатів від фракції “Слуга народу”.

Разумков не виключає прийняття закону про позбавлення мандату за кнопкодавство.

Також, як повідомив Разумков, під час розробки нового законопроєкту про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей влада залучатиме громадян України.

Він нагадав, що наприкінці поточного року закінчується дія закону про статус Донбасу, який був ухвалений попереднім скликанням ВР.

“Знову його продовжувати, мабуть, буде не дуже ефективно і неправильно. Була позиція президента – і я думаю, що вона правильна – що коли з’явиться можливість створити цей законопроєкт, його ініціює глава держави, передусім тому, що він опікується цим напрямком. Рамкові позиції будуть надані президентом, і вони будуть запропоновані Верховній Раді, яка стовідсотково долучиться до цього процесу. І, що, мабуть, найбільш важливо – до нього буде долучено українське суспільство”, – сказав Разумков.

За його словами, не залучати громадськість до розробки згаданого законопроєкту було б “неправильно, некоректно і нелогічно”.


Читайте також:


Залишити коментар: