Пенсії не виростуть і на копійку: стало відомо, кого з українців не торкнеться індексація



Чотирьом категорії українців пенсії не підвищать

- джерело.


2023 року пенсії не індексувалися для деяких категорій пенсіонерів, тому вони не зможуть розраховувати на збільшення виплат. Це, зокрема, відноситься до пенсіонерів, що продовжують працювати, з колишніх працівників прокуратури та інших окремих категорій, пише “Апостроф”.

У березні 2023 року виплати пенсій були проіндексовані для більш ніж 10,5 мільйонів пенсіонерів. Середнє зростання склало близько 19,7%, виражене у сумі у розмірі близько 600 гривень.

Однак чотири категорії українців не отримали індексацію пенсій:

працюючі пенсіонери з низьким страховим стажем та пенсією менш як 2 100 гривень;
пенсіонери-колишні працівники прокуратури;
пенсіонери з пенсіями, що перевищують максимальний розмір 20 930 гривень;
пенсіонери, які одержують щомісячне довічне грошове утримання, наприклад, судді.
У 2023 році виплати пенсій збільшувалися в Україні у березні та квітні, а наступна індексація планується на липень.

Цього місяця на підвищення пенсій можуть очікувати близько 300 тисяч пенсіонерів, які працюють вчені, держслужбовці та працівники органів місцевого самоврядування.

В Україні 1 березня 2023 року було проведено індексацію пенсій зі збільшенням розмірів мінімальних виплат для окремих категорій пенсіонерів. Розміри збільшення пенсій могли бути у діапазоні від 100 до 1,5 тис. гривень.

За інформацією державних структур, 10,5 мільйонів пенсій було виділено з 1 березня, а середній розмір пенсійних виплат збільшився на 579 гривень.

Сообщение Пенсії не виростуть і на копійку: стало відомо, кого з українців не торкнеться індексація появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: