ПЕДАГОГИ – БЕЗ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТ: ВЕРХОВНА РАДА ВІДХИЛИЛА ПРОПОЗИЦІЮ



Проєкт бюджету не передбачає підвищення зарплат вчителям.

- джерело.

Бюджетний комітет Верховної Ради відхилив пропозиції освітнього комітету щодо збільшення видатків на оплату праці вчителів на 5,1 млрд гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила Інна Совсун (партія «Голос»), членкиня комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій.

Ці гроші мали скеровуватись у першу чергу на підвищення зарплатні найменш захищеним категоріям педагогічних працівників, як-то вихователі дитсадків та молоді вчителі, – зазначила пані Совсун.

За словами депутатки, профільна міністерка – Ганна #Новосад – підкреслила, що збільшення заробітної плати педагогам повинно покриватися за рахунок місцевих бюджетів.

На жаль, це є свідченням відсутності чіткого і зрозумілого підходу щодо вирішення питання з оплатою праці вчителів у уряду та монобільшості. Це є однією з причин, чому ми не можемо підтримувати проект бюджету на 2020 рік, – прокоментувала Інна Совсун.

Подані правки до законопроєкту передбачали зростання зарплати педагогів на 2020 рік в межах від 10 до 18 тисяч гривень.

Ми зі свого боку відкриті до обговорення та напрацювання прозорих та зрозумілих підходів формування заробітної плати педагогів, у тому числі – у рамках роботи над новим законом про середню освіту, – акцентувала увагу депутатка від фракції «Голос».


Читайте також:


Залишити коментар: