Падіння гривні триватиме: що буде з курсом найближчими місяцями – прогноз експерта



Фінансист прогнозує, що тиск на гривню буде зберігатися.

Пише - джерело.

Національний банк України не зможе зупинити падіння курсу гривні в довгостроковій перспективі. Головне завдання НБУ зараз – зробити так, щоб швидкість ослаблення гривні була мінімальною.

Таку думку висловив заступник директора з торгівлі цінними паперами Dragon Capital Сергій Фурса, передає “Мінфін”.

“Курс 40 грн/дол – це девальвація всього на 30%. Враховуючи, що вже півроку у нас йде війна, яка призвела до значних втрат економіки, я думаю, що це дуже оптимістичні цифри”, – зазначив він.

На думку експерта, враховуючи те, що війна не закінчиться в найближчі місяці, тиск на гривню буде зберігатися.

“Нацбанк буде друкувати гроші, тому що наші західні партнери не будуть повністю фінансувати дефіцит бюджету. Крім того, слід враховувати психологію валютних споживачів: якщо є гривня, її слід конвертувати у долар. Так роблять і громадяни, і бізнес. Поки буде зберігатися невизначеність, люди будуть так робити”, – вважає Фурса.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за якими уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, – раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

21 липня НБУ підвищив офіційний курс гривні на 25% – до 36,57 грн/дол. Вже через кілька годин після рішення Нацбанку послабити офіційний курс гривні, готівковий курс різко пішов вниз.


Читайте також:


Залишити коментар: