П’яні та буйні: птахи нападають на людей



Мешканцям штату Міннесота докучають п’яні птахи. Дрозди, омелюхи та інші пірнаті на льоту врізаються в людей, машини й вікна будинків, задираються до домашніх тварин. Про це пише Meduza.

- джерело.

Спантеличені городяни навіть почали звертатися за допомогою до поліції.

Як виявилося, птахи харчуються переспілими ягодами, які через ранні морози почали бродити. Печінка у них не здатна впоратися з таким навантаженням, тому вони і п’яніють. Зазвичай подібне траплялося пізньої зими, коли більшість птахів вже відлетіли на південь.

Цього ж року морози зарано прийшли до штату Міннесоту, тому забродили ягоди передчасно. Більшість птиць ще не встигли відлетіти на зимівлю, тож масово прийнялися налягати на перезрілі плоди. Так, п’яніючи, птахи позбуваються координації, їхній зір суттєво погіршується.

Відповідно, пернаті не бачать, куди летять, і стають здобиччю хижаків. Тим, хто натрапить на сп’янілу пташку, боятися її не варто. Пернату слід помістити в темне місце. Це може бути сарай чи звичайна коробка. Коли ж пташка заспокоїться, сміливо її випускати.

Видання додає, що місцеві почали скаржитися на п’яних птахів до поліції. Копи у відповідь попросили не турбувати їх такими питаннями і заявили, що пернаті швидко протверезіють.


Читайте також:


Залишити коментар: