Отримати притулок в Італії українцям буде складніше



Уряд Італії включив Україну до переліку “безпечних країн”, мігрантам з яких буде важко здобути право на притулок на Апеннінах.
Про це інформує Deutsche Welle.

- джерело.

“Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо під час пресконференції в п’ятницю, 4 жовтня, представив список “безпечних країн”. Мігрантів з цих країн вважатимуть такими, що не мають права на захист, і депортують, якщо вони не зможуть надати докази того, що їхні життя дійсно перебувають під загрозою, заявив міністр юстиції Італії Альфредо Бонафеде”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у цьому списку 13 країн: Україна, Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Чорногорія, Сенегал, Кабо-Верде, Гана, Косово, Алжир, Марокко і Туніс. За словами Ді Майо, третина всіх мігрантів, які просять притулку в Італії, походять саме з цих держав.

Як очікується, розгляд заяв про притулок, поданих шукачами з цих країн, прискориться “приблизно від двох років до чотирьох місяців”. За словами Ді Майо, ухвалення цього списку є “першим кроком”, після якого має зрости кількість депортацій тих, хто дістав відмову в притулку.


Читайте також:


Залишити коментар: