Отруїлися димом та газом: в Україні загинули 8 дітей



В Україні за добу сталися дві серйозні пожежі, внаслідок яких загинули діти. У селі Медисівка (Хмельницька область) увечері, 17 листопада, горіла одноповерхова житлова будівля. Загинули четверо дітей.

- джерело.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Інформація про пожежу надійшла о 20.33. На місці НП рятувальники виявили тіла чотирьох дітей 2015-2021 року народження.

Згоріли речі на площі 5 м2. На місці пожежі працювали п’ять пожежників та одна одиниця техніки.



Як розповів на брифінгу керівник ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко, старшій дитині було 6 років. Пожежу загасили самі батьки. Вони не закрили грубку, через що почалося загоряння. На батьків порушили кримінальну справу за ст. 166 (злісне невиконання батьками обов’язків щодо догляду за дитиною) та ст.270 (порушення правил пожежної безпеки).

За словами старости села Людмили Бішук, родина мешкає у Медисівці два роки. Вона не вважалася неблагополучною. Діти відвідували садок. На батьків загиблих надходили скарги. Вони не пили систематично, проте за татом спостерігали.

Відомо, що у день пожежі батько був п’яний. Дорослі спали в іншій кімнаті. Вони відчули запах диму та винесли дітей на вулицю. Проте було вже пізно.

Братко зазначив, що батько замість того, щоб зателефонувати пожежникам, викликав аварійну службу газу. Через це виникла затримка. Він наголошує, що відстань 15 кілометрів проїхали за 17 хвилин. Рятувальники “летіли” на місце пожежі, проте шансів урятувати дітей не було.

Ще один трагічний випадок трапився у Вінницькій області. За інформацією ДСНС, 18 листопада через отруєння чадним газом загинули четверо дітей та двоє дорослих.

Рятувальники нагадують дорослим не залишати дітей без нагляду. Важливо пояснювати їм правила безпечної поведінки, не залишати електроприлади увімкненими та користуватися лише справними обігрівачами.


Читайте також:


Залишити коментар: