Отруєння пігулками: в Україні хочуть заборонити продаж ліків дітям



Верховна рада планує заборонити продаж лікарських засобів неповнолітнім громадянам. Народні депутати зареєструють відповідний законопроєкт.

Пише - джерело.

Про це розповів голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передає Суспільне.

Він пояснив, що таку ініціативу висунули після того, як у кількох містах України зафіксували отруєння дітей ліками, які вони придбали в аптеці.

“Сьогодні (20 лютого – ред.) до 22:00 буде зареєстровано законопроєкт, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років: і рецептурних, і безрецептурних. Про вітаміни ми зараз не кажемо, про бади не кажемо, бо це не є ліки”, – сказав Радуцький.

При цьому він зазначив, що поки остаточно не вирішено, яке саме покарання буде передбачено за продаж ліків неповнолітнім. Зокрема, це правопорушення пропонується прирівняти до продажу фальсифікованих ліків, тобто карати в’язницею на термін від 5 до 8 років.

“У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно має бути, і нести слід адміністративну, і кримінальну відповідальність, але по термінах ще не скажу”, – додав голова профільного комітету.


Читайте також:


Залишити коментар: