Омікрон не є небезпечним для вакцинованих? Лікар з Ізраїлю озвучив обнадійливу інформацію



В Ізраїлі зафіксовано кілька десятків випадків зараження штамом коронавірусу Омікрон у людей, щеплених від COVID-19. Усі вони перенесли захворювання безсимптомно або в легкій формі. Проте зробити загальний висновок про небезпеку цього штаму можна буде не раніше, ніж за місяць.

- джерело.

Омікрон не є небезпечним для вакцинованих? Лікар з Ізраїлю озвучив обнадійливу інформацію

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів лікар-анестезіолог, відповідальний за клінічні дослідження препаратів від COVID-19 і постковідних уражень в одній із ізраїльських компаній, Борис Бриль (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця цієї новини).

“Омікрон потенційно може становити загрозу, але поки що говорити про це рано. Недостатньо випадків у світі, щоб зробити статистику і зрозуміти, наскільки він буде важчим або легшим за перебігом. Може бути і так, і так. Я думаю, що за місяць-півтора можна буде сказати більш точно про те, що відбувається”, – пояснив медик.

У цьому контексті він зауважив, що збирання статистики у випадку з коронавірусом має свою специфіку, вона відтермінована у часі.

“Треба враховувати специфіку вірусу. Людина не потрапляє відразу ж до лікарні, щойно вона заразилася. Минає певний час, 2-3 тижні. Минуло лише 2 тижні з того часу, як з’явилися нові заражені Омікроном”, – нагадав Бриль.

За його інформацією, в Ізраїлі вже виявлено перші випадки зараження штамом з ПАР, але вони вселяють оптимізм.

“На сьогодні в Ізраїлі є кілька десятків підтверджених хворих з Омікроном. Основна маса з них – безсимптомна. У когось невелика температура. Усі вони були вакциновані. На тих випадках, які ми маємо в Ізраїлі, можна сказати, що Омікрон не є важким для цих людей”, – сказав він і наголосив, що остаточні висновки робити зарано.


Читайте також:


Залишити коментар: