Олена Зеленська запропонувала українцям їхати за кордон – “А гроші де взяти?”



Перша Леді Олена Зеленська презентувала проєкт, над яким вона працювала під час карантину. Ним виявилася розробка аудіогідів українською мовою для світових музеїв.

- джерело.

Відповідний допис дружина президента Володимира Зеленського розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Олена Зеленська, скріншот: facebook.com/olenazelenska.official

Україномовний аудіогід в Альбертіні – перший результат клопіткої, практично ювелірної роботи, яка тривала кілька місяців. Тож період карантину ми з Альбертіною провели з користю, і музей знову відкрив свої двері, вже вивчивши для себе нову, дев’яту мову! 💙💛

Після зняття карантинних обмежень українські туристи матимуть змогу почути рідною мовою історію створення та цікаві подробиці про шедеври світового класичного модерну з музейних експозицій «Від Моне до Пікассо», а також прослухати екскурсію парадними залами одного з найпрекрасніших палаців Європи. А українці, які живуть в Австрії, таку змогу мають вже зараз“, – йде мова у повідомленні.

Зеленська також пообіцяла, що це буде лише один з багатьох музеїв світу, який “заговорить” українською. Також вона пояснила і цілі, які ставились нею у цьому проєкті. ⠀

Але проект з аудіогідами українською – це не тільки про комфортний для розуміння переклад інформації. Ні, це передусім – про повагу до себе, самовизначення та поширення української мови у світі. Я хочу, щоб, заходячи в меню вибору мови аудіогіда, люди з усього світу бачили серед опцій українську. А українці могли пишатися тим, що найвідоміші світові пам’ятки «говорять» їхньою рідною мовою“, – стверджує Зеленська.

Проте не всі користувачі соцмереж зраділи новинам Першої леді. Так, в одному коментарі іронічно відзначається: “Классно конечно!!!! А где деньги взять на поездку??”

Скріншот Instagram


Читайте також:


Залишити коментар: