Очне навчання з 1 вересня: міністр освіти назвав умову



Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що за бажання батьків з 1 вересня діти зможуть продовжити навчання онлайн, а в усіх закладах освіти, які повернуться до очного навчання, мають бути укриття.

Пише - джерело.

В етері всеукраїнського телемарафону у четвер, 9 червня, Шкарлет сказав, що більшість батьків виступає за очний формат навчання, оскільки «діти втратили соціалізацію, зв’язки з однолітками та вчителями», але зараз «головне завдання, яке ми ставимо, — безпека

«Ми розпочнемо очний навчальний процес лише там, де буде підтверджено умови безпеки дітей, в закладах, де є укриття, захисні споруди. Жодна дитина не буде відрахована, якщо не приєднається до очного процесу і батьки вважатимуть, що мають право сумніватися в безпеці того чи іншого закладу освіти… Якщо батьки вважають, що їхня дитина має бути в безпеці та навчатися онлайн, вона буде навчатися онлайн, відраховувати ніхто не буде», — запевнив міністр.

За словами Шкарлета, під час наради з прем’єр-міністром керівник ДСНС отримав завдання провести аудит в усіх закладах освіти та перевірити готовність укриттів. Він уточнив, що саме ДСНС має формувати остаточний висновок щодо готовності закладів до очного навчання.

Раніше заступник міністра освіти Андрій Вітренко повідомив, що новий навчальний рік в Україні розпочнеться з 1 вересня в офлайн-режимі.


Читайте також:


Залишити коментар: