“Обманює природній імунітет і валить з ніг здорових, вся країна опиниться у червоній зоні”: лікар про ознаки штаму “Омікрон”



Медики шоковані властивостями штаму “Омікрон”, який стрімко поширюється Україною, витісняючи свого попередника штам “Дельта”. Клінічні прояви нового варіанту вірусу можна назвати загрозливими і непростими, а масова заразність дуже швидко здатне призвести до запровадження “червоної зони” на всій території нашої держави.

- джерело.

Про це лікар Тарас Жиравецький повідомив на своєму Telegram-каналі.

“Коротко по пандемії в Україні…вчора було 12000+ нових випадки ковіду, сьогодні 18000+, госпіталізацій більше 2000 за добу. Не таким простим для нас виявився Омікрон, як нам казали. Дуже багато повторних випадків незважаючи на те що є високі антитіла чи навіть три дози вакцини. Перебіг не такий простий, можливо трішки легший за Дельта варіант, але ті хто хворів важко легко не хворіє і ймовірно буде потребувати повторної госпіталізації. Можливо, легший перебіг і є але кількість тих хто захворіє за наступні три тижні поб‘є всі рекорди. Тому нам всім потрібно готуватись…

Сьогодні з 8 ранку всі месенджери завалені повідомленями від друзів, що вони мають високу температуру або вже позитивні тести на ковід. Дуже багато захворіли повторно.

Омікрон легко обманює природній імунітет, тому зараз кількість повторного ковіду буде дуже велика. Захворіло багато й тих хто не хворів…

Тому дивлячись на досвід країн де лютує Омікрон у нас буде за 3-4 тижні червона зона по всій країні, а кількість нових випадків за добу мабуть 50000, більше показник не підніметься, бо ми тестуємо зараз 110000 за добу, а тестувати 1 000 000 ми фінансово не зможемо.

Стосовно госпіталізацій вони також ймовірно піднімуться до 3000-4000 за добу. Те що повторний ковід легко проходить це фейк, насправді це не така проста інфекція і нагадує, як мінімум Британський штамм.

Ще раз нагадую усім, якщо у вас піднялась температура зробіть швидкий тест на ковід, бо не контролювати це захворювання і займатись самолікуванням таки небезпечно!”,- ідеться у повідомленні.

 


Читайте також:


Залишити коментар: