Новий рядок у квартплаті шокував українців



Отримавши чергову платіжку від КП «Житловий масив» мелітопольці здивувалися додатковому рядку в тарифі, який позначений як «винагорода управителю»

- джерело.

До журналістів РІА-Мелітополь звернулася Інна Василівна, у якій при площі «хрущовки» 62 квадратних метра винагорода управителю становить 3 грн. 22 коп. Сума, як би невелика, і тим не менше жінка вирішила з’ясувати її походження.

За інформацією КП «Житловий масив», тариф квартплати складається з утримання будинків, будівель і прибудинкових територій, і в тому числі винагороди управителю.

Нагадаємо, за рішенням виконавчого комітету від 11 грудня 2017 року КП «Житловий масив» призначений управителем більшості багатоквартирних будинків в житловому фонді Мелітополя на конкурсній основі.

Під час надання документів на конкурс, кожен учасник надав розрахунок свого тарифу, і згідно з ним, винагорода управителю залежить від площі житла, і становить 0,0676 грн за квадратний метр, але ця сума в кожному будинку різна.

У житловому масиві пояснюють, що цей рядок в тарифі з’явився в платіжці, так як ще не внесено зміни до наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 81 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державного програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету… » на даний момент передбачає лише компенсацію пільг і субсидій з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, але не передбачає компенсації на винагороду керуючому.


Читайте також:


Залишити коментар: