Новий карантин не за горами: які обмеження чекають на українців з 24 лютого



У Кабміні встановили адаптивний карантин і розповіли, як він діятиме.

Передає - джерело.

З 24 лютого в Україні почнуть діяти нові карантинні обмеження, які поділять країну на “зони”.

Детальніше про це йде в постанова Кабінету міністрів від 17 лютого.

Згідно з новим рішенням уряду, з 24 лютого на території всієї України знову введуть “жовту зону” епідеміологічної небезпеки. Надалі регіони будуть перезоновані відповідно до ситуації захворюваності на коронавірус COVID-19.

Зокрема, Кабмін ввів деякі послаблення: заклади громадського харчування зможуть працювати до 00:00 (раніше до 23:00); проведення масових заходів дозволено за умови розміщення однієї людини на 4 кв. м. (раніше 5 кв. м.); можна проводити спортивні заходи з заповненістю трибун на 50%; дозволяється навчання в групах понад 20 осіб; в громадському транспорті дозволяється перевозити пасажирів за кількістю сидячих місць; дозвіл на роботу кінотеатрів, готелів, санаторіїв і спортзалів із заповненістю 50%.

Через деякий час в регіонах оцінять ситуацію із захворюваністю на COVID-19, грип та ГРВІ і вирішать, до якої “зони” буде відноситься та чи інша область. Кількість зон залишається незмінною: зелена, жовта, помаранчева і червона. Однак на цей раз під зонування потрапить вся область відразу, а не окреме місто або район.


Читайте також:


Залишити коментар: