Новонароджені брати-близнюки: Один врятував обіймами іншого



Брати народилися сильно недоношеними – на 25-му тижні, і важили 700 та 900 грамів

- джерело.

Мешканка Уельсу розповіла, як один з її недоношених близнюків швидко пішов на поправку, коли до нього в інкубатор поклали його брата.

Ханна Зімун’я впевнена, що її син Ділан врятував життя брата Дейніола, просто обійнявши його, – повідомляє ВВС.

Близнюки з’явилися на світ у жовтні 2018 року. Коли на 25-му тижні вагітності у 28-річної Ханни почалися перейми, лікарі два дні намагалися зупинити їх, але без успіху.

Хлопчики народилися з вагою у 900 г (Ділан) та 700 г (Дейніол). Дейніол був менший та слабший.

Протягом двох місяців після народження Дейніол перебував в реанімації і не міг дихати самостійно, у той час як Ділан швидко зміцнів і його виписали з лікарні.

Родина, в якій, крім близнюків, є ще троє дітей, жила в 60 км від лікарні, і Ханна не могла цілодобово перебувати в неонатальному відділенні поруч з Дейніолом.

Настав день, коли лікарі порадили батькам попрощатися з Дейніолом – вони вже не сподівалися на поліпшення.

Ханна з чоловіком привезли Ділана і поклали його в інкубатор поруч з братом, аби він обійняв його, як всі вважали, в останній раз.

Обійми тривали лише п’ять хвилин. Але того ж дня стан маленького Дейніола раптово покращився. Через лічені години зі 100% примусового постачання киснем лікарі перевели його на 50%.

“Але наступного дня стан (Дейніола. – Ред.) знову погіршився, і він знову був повністю на кисні, – згадує Ханна. – І медсестри сказали – привезіть Ділана знову, нехай він знову обніме Дейніола”.

Через два дні Дейніола можна було повністю зняти з вентиляції легенів. Це було диво.

“Він обнімав брата і цим врятував йому життя, – каже мама хлопчиків. – Щастям було бачити це, і це навчило нас того, що їх не потрібно було розлучати в принципі”.

У британських лікарнях зустрічається подібна практика, коли недоношених близнюків кладуть поруч в один інкубатор. Однак переконливих доказів користі від цього поки що немає.


Читайте також:


Залишити коментар: