Нові закордонні паспорти: українцям пропонують ще одну послугу для виїзду з країни



Такі зміни пов’язані наcамперед убезпечити наших громадян від провокації країни-агресора

- джерело.

Українцям протягом року відкриється нова послуга для виїзду за кордон. Міграційна служба запроваджує проект щодо заміни паперового паспорта-книжки для виїзду за кордон на біометричну ID-карту.

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

“Наступні кроки – готуємося до використання електронного цифрового підпису в ID-картки і до відкриття опції” заміна паспорта-книжки зразка 1994 року на біометричну ID-карту за бажанням “, – заявив міністр.

За його словами, такі зміни пов’язані насамперед убезпечити наших громадян від провокації країни-агресора – Росії. Саме це підштовхує українську владу до швидкого впровадження “безпечних документів”.

“Це питання національної безпеки і безпеки суспільства”, – сказав Аваков, зазначиdши, що це основне завдання для Державної міграційної служби на найближчий рік.

Також Аваков повідомив, що затримки з отриманням документа для виїзду за кордон можуть виникати тільки в разі, якщо громадянин отримував внутрішній паспорт на території тимчасово окупованій Росією – в Криму і окремих районах Донецької і Луганської областей.

Він пов’язує можливі затримки з труднощами ідентифікації особистості перед оформленням закордонного паспорта через компрометації “паперових архівів”.

“Все тепер буденно: чіткі терміни – вчасно здав, вчасно отримав. Буденність. Ніякого екстриму”, – додав глава МВС.


Читайте також:


Залишити коментар: