Нові правила мобілізації для 25-річних чоловіків: що зміниться



В Україні можуть знизити граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку

Голова уряду Денис Шмигаль звернувся до українського парламенту із законопроєктом, яким пропонується зменшити строк призову строковиків до 25 років.

- джерело.

Наразі рішення щодо зниження граничного віку строковиків ще остаточно не ухвалене, адже ці зміни має затвердити президент Володимир Зеленський. Про те, яких змін чекати чоловікам 25-річного віку розповів адвокат Ростислав Кравець у своєму YouTube.

 

“У разі, якщо Зеленський підпише ці зміни, чоловіків з 25 років зможуть зупиняти на вулицях, відправляти до військкоматів, навіть якщо вони ніде не служили, і мобілізувати відразу до військової частини”,
– додав Кравець.

Нардеп Ярослав Железняк 30 травня повідомив, що у парламенті підтримали законопроєкт №9281, яким внесли зміни до закону “Про військовий обов’язок і військову службу”. За цю ініціативу проголосували 304 народних обранців.

В документі зазначено, що українці мають обов’язково ставати на військовий облік до 25-річного віку.

В пояснювальній записці акцентується увага на тому, що велика кількість чоловіків має відстрочку від мобілізації на строкову військову службу при досягненні 18 років, адже багато з них є студентами та навчаються в середньому від 4 до 6 років. Відстрочка діє до 22-24 років.

У документі також зазначено, що призовні комісії матимуть від одного до трьох років, щоб реалізувати виконання громадянами військового обов’язку.

Сообщение Нові правила мобілізації для 25-річних чоловіків: що зміниться появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: