Ні копійки: Google відмовилася платити за електрику



Компанія перейшла на чисту енергію

- джерело.

Представники компанії заявляють, що за кожен спожитий кіловат-годину Google платить кіловат “зеленої” енергії, завдяки сонячній енергії.

Google оголосила себе компанією, яка повністю перейшла на відновлювану енергію, сонячну і вітрову. Про це її представники повідомили в офіційному блозі, опублікувавши там екологічний звіт.

В публікації сказано, що за кожен спожитий кіловат-годину Google платить килловатом “зеленої” енергії.

“Це робить нас першою публічною компанією нашого розміру, яка досягла цього успіху”, – наголошується в тексті повідомлення старшого віце-президента по технічній інфраструктурі Google Урса Гельзле.

При цьому Google все ще продовжує споживати енергію від муніципальних постачальників, однак компенсує її “зеленою енергією”.

Гельзле також зазначив, що для компанії не має значення, коли і де проведена енергія. Ключовим є те, що Google купує “зелену енергію” в тому ж обсязі, що і споживає. Відомо, що до цієї мети компанія йшла протягом семи років, поступово скорочуючи викиди вуглецю і переходячи в чисту енергію. Вперше про бажання перейти на “зелену” енергію компанія заявила в 2010 році. Вже тоді обсяг використовуваної енергії в компанії на 57 відсотків складався з відновлюваної.

Також IT-гігант повідомив про те, що уклав безліч угод і проінвестував цілий ряд проектів сонячних і вітрових електростанцій.


Читайте також:


Залишити коментар: