Невзоров отримав громадянство України. Що відомо про російського блогера



Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій указом президента Володимира Зеленського надали громадянство України.

Пише - джерело.

Олександр Невзоров – відомий російський блогер та журналіст, який рішуче засуджує війну Путіна проти України та підтримує ЗСУ.

Як повідомив у фейсбуці радник голови МВС Антон Геращенко, рішення мотивували “визначними заслугами перед нашою країною” та “щирим бажанням допомогти зупинити війну та правдивою оцінкою реальної ситуації”.

“Так, я абсолютно підтверджую таку інформацію”, – заявив ВВС News Україна ще один радник голови МВС Віктор Андрусів.

Те, що Невзоров з дружиною отримав українське громадянство підтвердило також поінформоване джерело BBC News Україна, наближене до ухвалення рішення щодо громадянства.

При цьому офіційного указу про громадянство на сайті президента ще немає.

100 днів війни. Що буде далі на російсько-українському фронті
“Ми прийшли вас звільняти”. Як Росія “денацифікує” школи на окупованих територіях
Заява Невзорова
Згодом сам Олександр Невзоров підтвердив отримання українського паспорта.

“Про українське громадянство. Без зайвих слів. Все дуже просто. Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику). Це злочин. Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває, або намагається вбити”, – написав він.

“Злочинець – Росія. Жертва – Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву”.

Він написав, що якби кожен із 140 мільйонів росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, у які ще обійдеться витівка диктатора.

“Так, стати поряд з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати в ряд розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я встаю на бік жертви”, – додав він.

І подякував за громадянство.

“Я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце”, – написав Невзоров.


Читайте також:


Залишити коментар: