Немає щеплення – сиди вдома! Антивакцинаторам планують заборонити працювати і вчитися



Принаймні повноцінно

Днями у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4058 «Про систему суспільної охорони здоров’я і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (від 07.09.2020).

- джерело.

Цей документ фактично вводить обов’язкову вакцинацію в Україні, а всіх, хто відмовиться робити щеплення, відсторонять від роботи і навчання, передає Today.ua.

Проєкт закону № 4058 включає цілу низку причин, за якими українця можуть не допустити до роботи чи навчального закладу.

Так, якщо людина ухиляється від обов’язкового медичного огляду або щеплення проти інфекцій, перелік яких встановлюється центральним органом виконавчої влади, їй доведеться піти на тривалу самоізоляцію.

Також до роботи і навчання пропонують не допускати українців, які є носіями збудників інфекційних захворювань, заразилися небезпечними для оточуючих інфекційними хворобами чи були в контакті з такими хворими (в цьому випадку передбачається виплата соцстрахування).

Для низки категорій працівників автор законопроєкту – депутат від фракції «Слуга народу» Євген Шевченко – пропонує ввести обов’язкові щеплення. При відмові вакцинуватися вони не зможуть виконувати своїх посадових обов’язків.


Читайте також:


Залишити коментар: