Нехай сьогодні нас почують і в Константинополі, і в Москві та Ватикані: Петро Порошенко зробив гучну заяву в честь Дня Незалежності



В Україні не повинно бути церкви, котра освячує гібридну війну Росії проти нас, заявив президент Петро Порошенко на військовому параді на Хрещатику, проведеному на честь 27-го Дня Незалежності України та 100-річчя відродження державності.

- джерело.

“Нехай сьогодні нас почують і в Константинополі, і в Москві, і у Ватикані: у нас є твердий намір розрубати останній вузол, яким імперія відчайдушно намагається прив’язати нас до себе. Ми сповнені рішучості покінчити з неприродним і неканонічним перебуванням значної частини нашого православного співтовариства в залежності від російської церкви”, – сказав глава держави.

Порошенко зазначив, що “ця церква освячує гібридну війну Путіна проти України, день і ніч молиться і за російську владу, і за російську армію”.

Президент переконаний, що в даний час немає ніяких причин для того, щоб серед інших помісних православних церков не було рівної їм помісної православної церкви України.

“Хрещення прийшло до нас від Константинопольської церкви-матері і саме з Києва розійшлося широкими просторами Східної Європи. Українське християнство має більш ніж тисячолітню історію, власну богословську, літургійну і церковну традицію”, – зазначив він.

Порошенко підкреслив, що питання Томосу про надання автокефалії Українській православній церкві виходить далеко за межі сфери релігії.

“Він з того ж ряду, що і зміцнення армії, захист мови, боротьба за членство в ЄС і НАТО. Це ще один стратегічний орієнтир на нашому історичному шляху, вагома складова нашої незалежності”, – вказав він.


Читайте також:


Залишити коментар: