Не може більше так жити: у Миколаєві дев’ятикласниця попросила забрати її від матері(фото)



Педагоги 53-ї миколаївської школи були шoковані, коли їх дев’ятикласниця – звичайна і, що називається, не проблемна дівчинка поскаржилася класному керівнику і директору, що жити з мамою останнім часом стало просто нестерпно.

- джерело.

Бродячі собаки в квартирі

Квартира перетворилася в сміттєвий полігон, там не те що займатися – спати і їсти неможливо. Викидати що-небудь мати забороняє. А ще забороняє дочці користуватися електрикою і водою, тому що це дорого.

У будинок несе сміття з вулиці, наводить бездомних собаки, до яких жінка раптом запалала великою любов’ю. А крім заборон – нескінченні сцени, розборки і ма ніпуляції підлітком.

Педагоги, почувши про це тихе сімейне пeкло, кинулися в Службу у справах дітей.

Масштаби кaтaстрофи працівники соцслужби оцінили, коли виїхали з інспекцією за вказаною адресою.

Крізь гори сміття ледь виднілися ознаки того, що колись це був нормальний будинок – з хорошим ремонтом і меблями, дрібничками на полицях, з картинами на стінах. Зараз серед сміттєвих завалів протоптані стежки – до дивана і на кухню.

– Дівчинка дійсно просила їй допомогти, – підтвердили виданню в Службі у справах дітей Центрального району. – Але ж близько 10 років тому сім’я була цілком благополучною. Справжній жaх почався пізніше.

Як виявилося, кілька років тому з сім’ї пішов батько, донька продовжила з ним спілкуватися, але жити залишилася з мамою. У дівчинки ще є старша сестра, яка живе окремо.

Повернути дитину буде складно

На питання – невже ніхто з близьких не розумів, що дитина живе з хвоpою матір’ю в ненормальних умовах, на жаль, відповіді ніхто не знає. Пояснюють так: дивна поведінка матері довго нікого не насторожувала, а псиxічний pозлад проявлявся поступово.

Мабуть тому, за словами інспекторів Служби, в школі, де навчалася дівчинка, не здогадувалися, що відбувалося у неї вдома. Учениця відповідальна і старанна, уроки не прогулювала, виглядала нормально, правда, хворіла часто.

– Загострення у мами нашої учениці почалося недавно, до цього все було нормально, – запевнили в школі. – Коли дізналися – одразу вжили заходів.

Тимчасово дівчинку поселили в “Миколаївському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей”. Там школярці надали житло і надають психологічну допомогу. Навчається дівчинка тепер в іншій школі, яка прив’язана до Центру.

– Вона справно відвідує нову школу, і взагалі дівчинка хороша, з поганими компаніями не водиться, – розповіла про підопічну директор Служби у справах дітей Центрального району Наталя Бакалова. – Жити в реабілітаційному центрі зможе максимум дев’ять місяців. Якщо мати дійсно захоче повернути свою дитину, вона повинна буде привести житло в порядок, прибрати все сміття, а найголовніше – принести довідку про своє псиxічне здоров’я. Змусити жінку це зробити ми не можемо – тільки рекомендувати. Вона, звичайно, стверджує, що готова і порядок навести, і пройти медичне обстеження, аби повернути доньку. Але обіцяти – не означає виконати. Ми їй дали термін, сподіваємося, виправиться. Інакше змушені будемо зібрати комісію і подати в cуд позов про позбавлення батьківських прав.

За матеріалами – КП в Україні, фото – КП в Україні.


Читайте також:


Залишити коментар: