Не чіпай, пенсії не вистачить – сказала продавець старенькій. Але тут до магазину увійшов її син і продавець побіліла



Софія поверталася додому. Надворі стояла глибока ніч, навіть місяця не видно було. Вона повільно йшла стежкою, як раптом дорогу перебігла чорна кішка.

- джерело.

Дівчина скрикнула, спіткнувшись об неї і стала терти забиту ногу. Потім плюнула через плече, як годиться за прикметою і пішла далі.

На дорозі залишився лежати пакет, з якого повільно випливав жовток яєць.

Софія йшла і бурчала. Не пощастило їй сьогодні. Зі всіх зароблених на ринку грошей змогла купити яйця. І ті не вберегла. Ще двірничка вискочила із заднього двору і змусила взяти мітлу, щоб прибрати шкаралупу.

Зранку дорогою на роботу по ноги дівчини знову вискочила кішка. Софія стала чорнішою за хмару. Зрозуміла, що день розпочнеться не радісно. Так і сталося.

У неї раптово заболіла нога, і вона спізнилася на роботу. Власник зробив Софії догану. Сказав, що якщо нічого не продасть, то розрахує. І розрахував. Ятка перестала приносити прибуток. А все через цю трикляту кішку. І звідки вона взялася?

Дівчина взялась за пошук нового місця роботи, зайшовши на сайт з вакансіями. Але куди б вона не приходила, отримувала відмову. Софія у всьому звинувачувала кішку. Вона наполегливо не хотіла миритися з тим, що виглядала вона не належним чином, та ще й махала у всіх перед носом дипломом техніка. Потрібно було щось міняти.

Нарешті, Соня вирішила, що їй необхідно змінити імідж, а разом з ним і життя. Для початку слід придбати якийсь пристойний одяг, прикупити косметики. Софія глянула на себе в дзеркало, розпустила волосся і замислилася. Потім розбила стару мамину скарбничку і вирушила до магазину. І ось нове вбрання, зачіска, макіяж… перед нами зовсім інша людина.

Дівчина вирішила спробувати успіх на співбесіді в магазині дитячих товарів. Вона вирішила влаштуватись туди продавцем консультантом. Платили там стабільно, ще можна було і кар’єрними сходами піднятися. І ось співбесіда закінчена. Соня гордо стоїть за прилавком у фірмовому одязі магазину. Її прийняли на випробувальний термін.

Після роботи на дорогу знову попався кіт… Удома Соня розбила улюблену чашку. Увімкнула телевізор і почала дивитися новини. Раптом почали показувати інтерв’ю з власником того самого супермаркету, куди вона влаштувалася. Він розповідав, як розпочинав свою діяльність.

– Куди вже мені до нього, – заздрісно зітхнула Соня.

Почалися тяжкі трудові будні. На роботі треба було постійно усміхатися покупцям. Софія на ринку завжди грубила, тому їй було складно. Після роботи вона зганяла всю свою злість на перехожих.

І ось, якось до їхнього магазину прийшла бабуся. Вона підійшла до прилавка з іграшками і почала чіпати рукою симпатичне дороге кошеня з порцеляни.

Софія відразу підлетіла до бабусі, штовхнула її і закричала:

– Ти не чіпай це. Потім не розплатишся до кінця життя. Ану пішла звідси…

Раптом на плече Соні лягла чиясь рука. Вона почула голос чоловіка… Дівчина обернулася і остовпіла. Це був той самий олігарх з віллою та яхтами, власник великого магазину. Бабуся зі сльозами, посміхалася йому і взяла ляльку, але він сказав узяти всі три, які їй сподобалися.

– Ти ж завжди хотіла колекцію з таких ляльок. За іншими ми поїдемо до Франції, не хвилюйся, там ніхто не буде хамити тобі. Зараз я покличу начальника відділу і нам усі запакують. – звернувся він до старенької.

-Вибачте, я зараз все зроблю – схопилася Софія.

Але вже було пізно, і бабуся не давала їй ляльки. Хлопець не звертав уваги на Софію і більше вона там не працював, та й інші ніхто не брав її спеціально. Ця історія розлетілася по всіх магазинах міста. Тепер вона була нікому не потрібна і звинувачувала у всьому чорного кота.

Запис Не чіпай, пенсії не вистачить – сказала продавець старенькій. Але тут до магазину увійшов її син і продавець побіліла спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: