НБУ здався остаточно: Зеленський сьогодні здійснив мрію мільйонів українців



Стало відомо, чого можна чекати українцям відносно дешевих кредитів

- джерело.

Так глава Національного банку України Яків Смолій прокоментував, наскільки реалістична завдання, яке поставив уряд, пише politeka .

Він заявив, що для здешевлення кредитів для бізнесу, а також іпотечних кредитів, в Україні необхідна імплементація законів про захист прав кредиторів і проведення судової реформи.

Також він додав, що для зниження кредитних ставок необхідні також якісні реєстри і відповідний доступ спеціальних реєстраторів для внесення в них змін.

«У комплексі це дасть можливість знизити вартість ресурсів для кредитування суб’єктів господарювання та іпотечного кредитування», – зазначив глава Нацбанку.

При цьому Смолій запевнив, що «за вартістю ресурсів це абсолютно реальні цифри».

«Якщо ми задекларували облікову ставку на рівні 8% і (додати – ред.) Маржу, яку закладають банки, знизивши існуючі ризики до 3-4%, то чисто математично можна отримати 12%. Але саме зниження облікової ставки є необхідною умовою, однак недостатнім, щоб вартість ресурсу для кредитування була на такому рівні », – сказав глава НБУ.

За його словами, в комплексі імплементація законів про захист прав кредиторів, проведення судової реформи та якісні реєстри дозволять знизити вартість ресурсів для кредитування бізнесу та іпотечного кредитування.


Читайте також:


Залишити коментар: