Нацрада прийняла рішення по скандальному каналу Медведчука: що далі



У четвер, 5 вересня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne.

- джерело.

Регулятор звернеться до суду, щоб позбавити канал, яким володіє соратник нардепа Віктора Медведчука Тарас Козак, ліцензії, передає прес-служба телеканалу.

За дане рішення проголосували всі члени Нацради. Його оголосила виконуюча обов’язки керівника регулятора Ольга Герасим’юк .

“Перший пункт рішення ми трохи переформулювали. Тепер він звучить так:” Визнати розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі або ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі ТОВ “Новини 24 години” в період з 06.06.2019 по 08.07.2019 року ” , – розповіла Герасим’юк.

Відзначається, що NewsOne звинуватили в порушенні абзаців 3 і 4 ч. 2 ст. 6 закону “Про телебачення і радіомовлення”, ч. 1 ст. 28 закону “Про інформацію”, а також в тому, що NewsOne не виправив свої порушення, які Нацрада зафіксувала в рішенні від 07.02.2019 р та розпорядження від 12.02.2019 року.

Герасимюк додала, що Нацрада звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення “Новини 24 години”.

У NewsOne вважають, що рішення Нацради про санкції є ” наступом на свободу слова, впровадженням цензури і спробою нової влади витіснити всі незалежні ЗМІ з теле- і радіо- простору України “.

“Особливо показовим є те, що рішення Національної ради базується на численних порушеннях закону, які мали місце до і під час проведення позапланової перевірки телеканалу. Національна рада відверто і цинічно продемонстрував свою зневагу правовими процедурами і вдався до грубого тиску на власних працівників заради знищення незалежного телеканалу” , – вважає керівництво телеканалу.

NewsOne звинуватив членів Нацради в упередженості і необгрунтованості звинувачень , які не підтверджені фактами порушень.

“Не витримує критики і акт перевірки, підготовлений працівниками апарату Нацради, до якого безпідставно, без приведення хоч якихось фактів і доказів, внесено обвинувачення у вигляді припущення про те, що висловлені думки як провідних, так і гостей телеканалу NewsOne, можуть містити ознаки “розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті” … цитуючи при цьому висловлювання українських політиків і експертів в прямому ефірі. Всі звинувачення подані без підтвердження цитуванням відповідних тверджень конкре тного особи в конкретній телепередачі з урахуванням контексту усієї розмови “, – підкреслили в прес-службі.

Додамо, що на засіданні комісії були присутні представники громадських активістів, народні депутати Вадим Рабинович і Нестор Шуфрич . При цьому глава комітету Верховної Ради з питань свободи слова Шуфрич вже назвав це рішення політично заангажованим і юридично невмотивованим.


Читайте також:


Залишити коментар: