Начальника Івано-Франківської митниці затримали на хабарі у 10 тисяч доларів, – ЗМІ



СБУ та Офіс Генерального прокурора нейтралізували масштабну схему систематичної загрози управління державою у сфері діяльності Державної митної служби України. Затримали начальника Івано-Франківської митниці Святослава Пересунька.

- джерело.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у повідомленнях силових структур України.

Правоохоронці викрили схему “поборів” з суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності організовану одним із керівників регіональних митниць Держмитслужби України, яка діяла в зоні діяльності Кропивницької та Івано-Франківської митниць. Так останній, створив групу осіб, яку координував через свого помічника, який у свою чергу передавав вказівки спрямовані на збір з суб’єктів ЗЕД неправомірної вигоди, а також акумулював та передавав керівнику регіональної митниці зібрані “кошти”.

Посадовці митниці використовували несанкціоноване візуальне спостереження та ряд посередників, з метою конспірації та унеможливлення документування організованої злочинної діяльності. Водночас, правоохоронці задокументували всі етапи вертикалі передачі неправомірної вигоди.

Загальна сума неправомірної вигоди за місяць з одного суб’єкта ЗЕД становила близько 10 тис. доларів США (у гривневому еквіваленті 270 тис. грн.).



Операція проводилася Службою безпеки України із залученням Територіального управління ДБР у м. Полтава, за процесуальним керівництвом Офісу Генерального Прокурора України.

Як пізніше написав журналіст Євген Плинський на своїй сторінці у фейсбуці, у момент отримання хабара у $10 тис., СБУ затримало начальника Івано-Франківської митниці Святослава Пересунька.

“Пересунько вважається людиною заступника голови митниці Сергія Звягінцева, якого той і привів у команду Рябікіна поручившись за його доброчесність. Нещодавно Пересунько керував Кропивницькою митницею, але після того, як пішов Павло Борисович, пішов на Івано-Франківську. Як бачимо, дуже вдало”, – написав він.

“Удар по Пересунько – більшою мірою б’є саме по Звягінцеву, якого без Рябікіна активно качатиме такими кейсами”, – додав журналіст.

В обласному управлінні СБУ “Галці” підтвердили цю інформацію, та додали, що спецоперацію проводили працівники центрального управління.

Більше інформації згодом…


Читайте також:


Залишити коментар: