На який час росії вистачить ракет для обстрілів України. Жданов



Жданов пояснив, що ракетна небезпека збережеться до останніх днів війни з РФ.

Пише - джерело.

Зниження кількості ракетних обстрілів України з боку Росії не можна пов’язувати з тим, що ракет у агресора нібито стало набагато менше.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, пише сайт “Сьогодні”.

“На сьогоднішній день єдиний тип ракет, більш-менш витрачений в РФ, це” Калібр”, високоточні крилаті ракети. Сухопутних серед них майже немає, є ще морське базування”, – пояснив він.

Росія, за словами Жданова, для поповнення кількості пускових установок залучила навіть підводні човни через втрату крейсера “Москва”. Втім, у агресора ще велика кількість ракет інших видів.

“Інших ракет ще дуже багато, і це буде для нас проблемою до останнього дня війни”, – підкреслив експерт.

Він також пояснив, що світові санкції безпосередньо не впливають на хід бойових дій. Водночас, на думку експерта, нові пакети більшою мірою впливають на економіку, а це вимагає великої кількості часу.

“Щоб ми відчули ефективність цих санкцій, потрібен час. Те, що ракетні підрозділи залишилися в Білорусі, говорить про те, що вони будуть використовуватися, але вже з обмеженою дальністю. Ракета “Іскандер” летить на 500 км”, – сказав він.

Раніше газета Financial Times з посиланням на західних офіційних осіб повідомляла, що Росії бракує високоточних ракет у війні проти України, а її збройові заводи не в змозі виробляти достатньо, щоб задовольнити попит.


Читайте також:


Залишити коментар: