На Тернопільщині селяни з лопатами і вилами загнали «вовка» в кролячу клітку



Потім виявилося, що то був не вовк, а звичайнісінький собака.

- джерело.

У селі Глинна на Тернопільщині люди ловили вовка, для чого задіяли вила, лопату та миску, а також кролячу клітку. Саме туди загнали звіра, що накинувся на одного з чоловіків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Степан у приймаках не перший рік, але такого конфузу ще не мав: на тещиному подвір’ї на нього накинувся вовк. “От я звідси виходжу, а він звідси з-за кута вибігає і зразу так на мене. Так, сюди на груди”, – розповів чоловік. Степан мав завдання від тещі почистити рибу, виносив із хати повнісіньку миску. Нею і вперіщив вовка поміж очі. “Я тою мискою так його і вдарив, він відстрибнув – відбився. Якби не миска, він би скочив прямо на мене”, – каже житель села Глинна Степан Концевич.

Чоловік щосили закричав, вовк дав драпака, на лемент вибігла теща. “Я як почула, що вовк на подвір’ї, я собі взяла за хлівом і ходила на подвір’ї”, – каже жінка. Відбивати зятя від вовка вона вирішила лопатою. “Та захищала би, ми з зятем дружим. В нас немає ще пока, Богу  дякувати, ніяких конфліктів”, – каже жінка.

Шукати вовка, який, ймовірно, десь причаївся на обійсті, збіглися сусіди. Дядько Богдан із вилами  налаштований був рішуче – відбити напад сіроманця на сусідів, було для нього справою честі. “Так зразу заколов би та й всьо. Такий агресивний я був, намірення я мав вовка забити і всьо”, – каже сусід Богдан Попович. Звір не витримав такого наступу і заскочив у порожню кролячу клітку – звідти почав гарчати. Люди ж усього лиш зачинили дверцята.

Пів села збіглося подивитися на дикого звіра. 84-річна бабця Софія, яка ледь ходить, теж вирішила не пропустити такого видовища. “Ті кричили — тікайте, та тікайте, бо ви ж з костилями, він вилетить то вас покусає. А я гадаю — мені вже однаково, най мене вже заїсть”, – каже жителька села Софія Руда. Бабця Софія мала намір визначити, хто у клітці. “Я пішла до клітки, а він нічого, не рухався, але вивалив очі так дивився на мене. Я казала, що то пес, не рухайте”, – каже вона.

Односельці її не послухали і попросили мисливців убити непроханого гостя. До того ж, кажуть, місцевий ветеринар теж розпізнав вовка. “Сказав, що то молоде вовченя”, – розповів Степан Концевич. Тепер ветеринар Василь Зозуля відхрещується від тих слів. “Хвіст був схожий на лайки закручений, а у вовка хвіст на низ закручений, а там був пухнастий. Шерсть у вовка скуйовджена, а то був якийсь доглянутий собака – просто втік, напевне, з вольєра. Я так зрозумів, що хотів їсти”, – пояснив лікар.

Але це ще не кінець історії — наступного дня на іншому боці села люди відбивалися від ще одного хижака. “У нас таких псів немає. Сіро-бурого кольору, що я не відрізняю вовка від собаки? Я наробив крику та й все”, – каже житель села Глинна Ігор Гливий. Селяни певні, що на них нападають вовки і вимагають захисту. “Люди зараз дуже в такому страсі проживають”, – каже секретар Глинської сільської ради Марія Репета. Неспокійно у Глинній навіть після того, як експерти підтвердили, що убита тварина була не вовком, а собакою.


Читайте також:


Залишити коментар: