На Сумщині чоловік впав у контейнер для тирси і загинув



На деревообробні підприємства в Шостці чоловік загинув під час завантаження тирси в контейнер.
У Сумській області чоловік помер через халатність майстра цеху деревообробки приватного підприємства. Про це 12 червня пише сайт міста Шостка.

- джерело.

Повідомляється, що загиблий не був офіційно працевлаштований на підприємстві, однак протягом довгого часу завантажував тирсу в контейнер.

У той день він впав в контейнер під час виконання робіт і загинув від отриманих травм. Експерти встановили, що до нещасного випадку привів незадовільний технічний стан контейнера для тирси і невідповідність нормам безпеки.

Майстер цеху деревообробки відповідав за безпечну організацію робіт механізмів і повинен був контролювати за дотриманням співробітниками підприємства правил техніки безпеки і охорони праці. Однак він проігнорував вимоги нормативно-технічних актів.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, що спричинило загибель людини) КК України.

У разі, якщо його провину доведуть, йому загрожують виправні роботи на термін до двох років або обмеження волі на термін до п’яти років або позбавлення волі на термін до семи років. Також його можуть позбавити права займати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до двох років або без такого.


Читайте також:


Залишити коментар: