На римських правах: в Італії відроджується рабство, і без нього агросектору вже не обійтися



За даними Італійського союзу фермерів (UILA), 36% працівників, зайнятих у сільськогосподарському секторі країни, — іммігранти з Африки, пише The Guardian.

- джерело.

Це приблизно 10 тис осіб, без яких аграрна галузь Італії тепер просто впаде, роблять висновок аналітики.

Біженців з Африки і Близького Сходу італійські фермери використовують в якості дешевої некваліфікованої робочої сили.

Багато з них живуть у стихійних таборах у сільській місцевості. Наприклад, на Сицилії мігранти влаштувалися в Сан-Фердинандо поблизу території сільгосппідприємства.

Вони вижили у незаконно встановленому таборі тільки завдяки тому, що місцеві бізнесмени чотири роки експлуатували чорношкірих переселенців на зборі врожаю оливок.

Живуть мігранти в саморобних халупах і наметах без зручностей. Тьєрно, який приїхав в 2015-му з Сенегалу, де він володів невеликою фабрикою, тепер працює на плантації.

“Це була блискуча ідея італійської влади утримати нас від навали в міста, — говорить він. — Сан-Фердинандо перетворився на гетто. Воно щороку приваблює все більше мігрантів, які просто хочуть отримати статус біженців, а насправді стають рабами для фермерів».

До того ж уряд країни і місцеві жителі виступають за знесення таборів, які, на їхню думку, погіршують епідеміологічну обстановку в країні.

Тьєрно і його друзі, звичайно, мріяли не про таку Європу. Мовляв, не заради цього вони ризикували загинути в пустелі від війни, тортур в Лівії або потонути в море при переправленні на континент.

Їм нелегко зізнатися собі самим, що їхні мрії зруйновані.

Як ми писали раніше, в П’ємонті, в ультраправого регіоні на півночі Італії літній фермер допоміг кільком африканським юнакам створити власне господарство з виробництва органічних продуктів.


Читайте також:


Залишити коментар: