НА ПРИКАРПАТТІ ЗАКРИВАЮТЬ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ – ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЛИШЕ ТІ, ЩО ОПАЛЮЮТЬСЯ ДРОВАМИ



Через нестачу газу прикарпатців просять знизити витрати газу та електроенергії.

- джерело.

1 березня під час засідання Ради національної безпеки і оборони України Голова правління НАК “Нафтогаз-України” Андрій Коболєв повідомив, що Росія намагається не виконувати рішення Стокгольмського арбітражу та провокує енергетичну кризу в Україні, знизивши тиск в транзитному газопроводі.

Як повідомляв КУРС, Міністерство енергетики та вугільної промисловості ввело тимчасове обмеження споживання газу через дисбаланс в 15-20 млн кубів на добу.

У зв’язку з цим по всій території України, зокрема в Івано-Франківській області, назріла проблема із використанням газу та електроенергії.

Відповідно до рішення РНБО голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого наголосив на необхідності врегулювання питання економії енергоносіїв у найкоротші терміни, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

“У зв’язку з ситуацією, яка склалася, потрібно напрацювати план дій щодо зменшення навантаження в енергетичній системі області. При цьому слід виходити з позицій, що лікарні, дитячі будинки, будинки перестарілих та інші соціальні установи повинні працювати у штатному режимі”, – наголосив очільник області.

Зазначалося, що на період з третього по сьоме березня включно у навчальних закладах області планується призупинити навчальні процеси. Проте якщо існує можливість влаштування альтернативного теплопостачання у дошкільних навчальних закладах, школах та вишах на твердому виді палива, тоді вони можуть працювати у звичному режимі.

Керівникам профільних структурних підрозділів ОДА надано доручення щодо врегулювання ситуації в області та ефективного проведення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Цю ситуацію обговорили й під час селекторної наради Міністерства енергетики та вугільної промисловості під керівництвом міністра Ігоря Насалика.


Читайте також:


Залишити коментар: