На Прикарпатті мобільні бригади контролюватимуть дотримання протиепідемічного режиму



Дотримання протиепідемічного режиму в Україні контролюватимуть рейдовими перевірками. Проводитимуть як роз’яснювальну роботу, так і адміністративні стягнення.

- джерело.

Про це повідомив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я, у «Суботньому інтерв’ю» з Інною Кузнецовою.

«Відбулася нарада, в якій взяли участь всі контролюючі органи, зокрема Національна поліція, Держпродспоживслужба, були долучені головні державні санітарні лікарі як України, так і областей, створено 900 мобільних пригад, які будуть зараз рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму.

Щоб мати результат від карантинних обмежень, потрібно їх дотримуватися, тому якщо хтось думає, що може собі дозволити не дотримуватися, для них будуть працювати ці рейдові бригади. Це буде як роз’яснювальна робота, так і адміністративні стягнення», – каже Віктор Ляшко.

За його словами, в Україні поки досить мала кількість вакцинованих осіб, щоб позбутися масок на обличчі. Міністр каже, що потрібно щепити хоча б 70-80% населення, і вже тоді приймати рішення.

«Зараз у нас є кошти в програмі медичних гарантій для ковідних пакетів, і всі лікарні за вересень отримали. Буквально з жовтня вже додали десь 60 лікарень, і понад 10 тисяч ліжок, тому їм розрахунок прийде в кінці місяця.

Ми знаємо, скільки коштів заносять люди в аптеку, щоб купити лікарські засоби, орієнтовну суму коштів, скільки йде на госпітальному етапі за купівлю чи лікарських засобів, чи медичних виробів.

Ми маємо чітку стратегію як долати ці проблеми для того, щоб люди не відчували фінансової скрути, коли у них виникне хвороба і вони будуть вимушені щось купувати», – додає міністр охорони здоров’я», – додає міністр.

За його словами, програма медичних гарантій повинна покривати всі потреби базового рівня для отримання медичної допомоги безплатно, незважаючи на фінансовий стан пацієнта.


Читайте також:


Залишити коментар: