На Прикарпатті мати прив’язувала своїх дітей ланцюгом до батареї (фото)



До правоохоронців звернулась 67-річна жителька одного з сіл Городенківщини, яка повідомила, що її двоє онуків, віком 12-ти та 11-ти років, зникли з дому. Причиною стали часті фізичні страждання, які мати завдавала дітям.
Про це інформує ГУ НП в Івано-Франківській області.

- джерело.

Поліцейські розпочали негайні пошуки дітей та вже за кілька годин, 13 липня, знайшли їх у райцентрі, поблизу Будинку культури у закинутому приміщенні дерев’яної веранди. Встановлено, що 32-річна матір часто конфліктувала з дітьми та незаконно позбавляла волі свою 12-тилітню дочку та молодшого на рік сина. Способом, небезпечним для життя та здоров’я, шляхом кріплення їх металевим ланцюгом до нерухомих предметів, а саме до батареї в спальні та крану у ванній кімнаті житлового будинку.

При цьому матір тривалий час завдавала дітям фізичних страждань. Під час останнього такого конфлікту жінка припнула дітей металевим ланцюгом, а сама пішла з дому. Хлопчик зміг зняти окови та допоміг сестрі. Відтак діти зібрали речі та втекли із дому. Після проведеної ночі у закинутому приміщенні дерев’яної веранди їх і знайшли поліцейські.

Нині поліція з’ясовує причини та мотиви такої поведінки матері із рідними дітьми.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») Кримінального кодексу України. За такі дії матері загрожує покарання у вигляді обмеження волі на термін до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Наразі діти перебувають у бабусі.


Читайте також:


Залишити коментар: