На Львівщині вагітну сироту нахабно виперли з гуртожитку: “Сусідка вирішила…”



“Вона одна, йти їй нема куди”

Пише - джерело.
На Львівщині вагітна сирота не може оселитися у помешканні, яке належало її покійній матері.
Про це у соцмережі повідомила волонтерка і засновниця центру “МІСТО ДОБРА” Марта Левченко.
У Стрию сирота не може оселитись в помешкання, що належало її покійній матері. Дівчину в кімнату не впускає сусідка.
Вікторія – сирота, вона виховувалася у сиротинці “Пролісок”. Потім в прийомній сім‘ї, а згодом її повернули уже у львівський притулок на Левандівці. Після притулку дівчина навчалася у профучилищі на кухаря-кондитора, а після закінчення мала розпочати своє самостійне життя у кімнатці своєї мами, яка їй залишилася у спадок.
Вагітну сироту позбавили житла, фото Marta Levchenko
“Усі документи та рішення міської ради про закріплення кімнати в гуртожитку є, але потрапити туди Віка не може… Вся справа в тому, що сусідка по кімнаті замінила загальні двері у блок, і не пускає ані Соціальні служби, ані саму дівчину. Нікого. Кажуть, вона навіть найняла адвоката, який має допомогти залишити Віку без житла. Мовчить і комендант гуртожитку, розводячи руками. Видно сусідка все з усіма вирішила…”, – розповідає волонтерка.
При цьому варто зазначити, що дівчина має всі документи про законність вселення у цю кімнату. Зараз дівчина вже на 9 місця вагітності, проте через це все вона не може потрапити у кімнату, яка по закону належить їй.

“Одна, сирота без рідних, йти їй нема куди, в її кімнатку, гарантовану їй державою, її не пускають, грошей на адвоката в неї нема! І хто ж має відстояти її право?! Єдине, що зараз пропонують їй місцеві соціальні Служби – ще один притулок”, – каже Марта Левченко.

 


Читайте також:


Залишити коментар: