На кордоні з Польщею затримали вантажівку з контрабандним одягом на суму близько 12 млн грн



У пункті пропуску “Ягодин” на кордоні з Польщею українські прикордонники затримали вантажівку з контрабандною брендовим одягом вартістю близько 12 млн гривень.

- джерело.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

За словами співробітників ДПСУ, про можливу спробу незаконного перевезення товарів через пункт пропуску “Ягодин” вони дізналися завчасно. Транспортний засіб, що підозрювалася в перевезенні контрабанди, направили на поглиблений огляд.

Відповідно до документів, причепом вантажівки “Рено” з Бельгії везли гуманітарний вантаж (переважно для дітей): іграшки, зимовий одяг, сорочки, парасольки тощо. Всі без винятку речі в вантажівці значилися як старі. За даними прикордонників, їх направляли на адресу одного з київських благодійних фондів.

“Уже після відкриття вантажівки стало зрозуміло, що його вміст не відповідає заявленому в документах. З кузова вивантажили близько 4-х тонн нового товару: сорочки, штани, спідниці – майже 8 тис. Одиниць товарів більше сотні найменувань. Сума оцінки затриманого вантажу становить близько 12 млн грн “, – йдеться в повідомленні.

Відносно керівника фірми-відправника склали протокол про порушення митних правил за ст. 483 МКУ. За таке порушення Митний кодекс передбачає конфіскацію товару і штраф в розмірі повної вартості вилученого.


Читайте також:


Залишити коментар: