На Коломийщині в освітян виявили підроблені COVID-сертифікати



На Коломийщині у викладачів навчальних закладів виявлено підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19.

- джерело.



За цими фактами відкриті кримінальні провадження та встановлюються усі обставини правопорушнення, пише “Галка” з посиланням на поліцію Прикарпаття.

“До Коломийського районного відділу поліції надійшли повідомлення від працівників Коломийського міського центру первинної медико-санітарної допомоги про те, що під час перевірки міжнародних сертифікатів про вакцинацію, які надали адміністрації місцевих навчальних закладів, виявлено ряд фактів підроблення паспорту вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19 у працівників навчальних закладів. Йдеться про відсутні їхні дані про вакцинацію в електронній системі охорони здоров’я, а також печатки та підписи лікарів не відповідають дійсності”, – йдеться в повідомленні.

У ході слідчих дій поліцейські вилучили підроблену документацію та відкрили досудове розслідування за ч. 4 ст. 358 (Використання завідома підробленого документа) ККУ.

Поліцейські Івано-Франківщини й надалі працюватимуть над виявленням фактів використання підроблених документів.

“Наголошуємо, що використання недійсних сертифікатів про вакцинацію чи результатів ПЛР-тестування є злочином”, – кажуть правоохоронці.


Читайте також:


Залишити коментар: