На Херсонщині батько сп’яну мало не забив трьох крихітних дітей (відео)



На Херсонщині до лікарні із сильними побоями госпіталізували трьох малолітніх дітей. У чотирирічного хлопчика поламана ключиця, у чотиримісячного – гематома на шиї. Їхній трирічний братик відбувся синцями. Це результати раптової агресії п’яного глави сімейства, який розпустив до синів руки. Йдеться в сюжеті «ТСН.День».

- джерело.

Побитих малюків доставили до Херсонської обласної дитячої лікарні із районного центру Білозерка. Інна Холодняк, головлікар медзакладу, розповідає: «На тулубі, на кінцівках виявлені садна, синці й у чотирирічної дитини виявлено перелом ключиці. У чотиримісячної дитинки – гематома шиї».

За даними поліції, після скоєного 29-річний чоловік спочатку втік, та потім сам прийшов до районного відділку із каяттям і розповів, що наробив. Каже, просто по-батьківськи покарав нечемних малих за зіпсуті іграшки та влаштований у хаті безлад . Звідки у синів узялися забої та переломи – уявлення не має.

Що сталося насправді, стримуючи сльози, розповідає мама, яка нині перебуває з дітьми в палаті. Того вечора жінка із чоловіком гостювали у сусідів. Дітей покинули вдома самих, але постійно навідувалися. Перших кілька разів ходив батько, а потім пішла і вона.

«Приходжу, а вони побиті. Одного нема – заховався. Вторий у синяках плакав. Переломані штахети. Він начав падати на колєні: сина, прости, я не знаю, я не помню, це не я робив, – розказує мама Катерина. – Начав вєни різать собі, ножом при дітях, кулаками бить. В ітозі пропав».

Сусідка, в якої гостювало подружжя, не приховує, що батько хлопчиків хильнув зайвого. «У мене оце вчора були поминки сестрички моєї. І кумі моїй сімдесять год. Ну ми посиділи трошки, нормально так, і поспівали. Ну а як у них там получилося, це Бог його знає», – розповідає старша жіночка. І додає: вірить, що сусід справді не пам’ятає, як накинувся на дітей. Тим паче вже покаявся і сам пішов до поліції зі зізнанням.

Тим часом 29-літній горе-татусь запевняє: чітко пригадує лише, як один раз ударив старшого. Так «виховував», бо малі вдома вчинили безлад і поламали забавки. До цього, мовляв, руки на дітей не підіймав.

«За старшого, да, я в міліції тоже пояснення давав. Що дав, дєйствітєльно, по губам дитині. Я не знав, що так получиться», – виправдовується Валентин-старший.

У правоохоронних органах кажуть, що родина на Херсонщину приїхала півроку тому з Миколаївської області, живуть бідно, винаймають будинок, але не пиячать. Стоять на обліку як сім’я, що опинилася у скруті. Адже заробляє один батько – працює різноробочим в агрофірмі. А тепер став фігурантом кримінального провадження. Чоловік, що заподіяв шкоду власним кровинкам, відбудеться штрафом чи виправними роботами.

«По такій статті не затримують. Легкі тілесні ушкодження», – констатує Ярослав Шанько, керівник відділу ювенальної превенції ГУНП у Херсонській області.

Дружина прощати чоловікові не збирається: це була остання крапля. «За що простить? За те, що дитині ключицю поламав?» – риторично запитує. Катерина каже, що до Валентина не вернеться і не пробачить такої кривди. Але йти їй нікуди. Поки що проситиме дікарів, аби дозволили трохи пожити в медичному закладі.


Читайте також:


Залишити коментар: