На Донбасі загинув 22-річний син пастора з Краматорська: що відомо про захисника України



На Донбасі ворожий снайпер знову вбив українського військового. Загиблим виявився 22-річний мешканець Краматорська Валерій Геровкін. Він був сином пастора та пішов на фронт, щоб захищати Україну. То була його перша ротація.

- джерело.

Валерія Геровкіна вбито на Донбасі

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Снайпер терористів вистрілив першим
Валерій служив у 93-й ОМБр “Холодний Яр”. Він загинув 1 грудня біля селища Новотроїцьке у Волноваському районі Донецької області.

За словами товаришів по службі, російсько-окупаційні війська почали обстріл, а Геровкін повинен був із гранатомета втихомирити терористів. Він разом зі ще двома товаришами якраз прийшли на позицію, проте ворожий снайпер встиг вистрілити першим.

Валерій Геровкін (ліворуч)

У суботу, 4 грудня, Валерія поховають у рідному Краматорську. Хлопець лише у серпні минулого року уклав контракт із ЗСУ, коли йому виповнився 21 рік. Але перша ротація стала для нього й останньою.

Виріс у сім’ї пастора
Валерій виріс у сім’ї пастора Церкви Христа Спасителя Євгена Геровкіна. Як розповів один із пасторів Краматорська, хлопець був дуже тямущим і розумним, брав участь у різних церковних заходах.

Ми брали його до міжцерковного табору, де він проходив служіння. Розумний, тямущий хлопчина. Він із тих, хто вмів працювати в команді. Був дуже відповідальним, його не треба було підганяти чи нагадувати зайвий раз про його обов’язки. Він усе знав сам. Оскільки він виріс у церковній сім’ї, батько і мама Анна прищепили йому християнські цінності. Він був дуже порядним, незважаючи на молодість. Поважав людей, ніколи не лукавив”, – розповідає друг сім’ї.

Валерій на фронт пішов, щоби захищати Україну


Рішення піти на фронт, щоб захищати Україну, хлопець ухвалив самостійно. “Його батько пояснював йому, що життя в наших реаліях – це теж ризик, усяке може статися. Але на фронті ризик у рази вищий. Він відповідав батькові, що чудово розуміє, що його можуть поранити і навіть убити. Він усвідомлено йшов на службу”, – згадує пастор.

Валерій регулярно займався спортом. Навіть на фронті він примудрявся тренуватись. У парубка була дівчина, Олександра, з якою він теж познайомився в церкві на зборах.

“Ми зустрічалися чотири роки. Валера дуже позитивний і товариський, легко знаходив з усіма спільну мову. З ним завжди можна було сісти та поговорити відверто. Він дуже хотів створити свою сім’ю”, – поділилася Олександра.

Валерій закінчив Краматорський технологічний технікум за фахом електрик.

Валерій із мамою та батьком

За день до загибелі Валерій Геровкін встиг дати своє останнє інтерв’ю виданню “Gazeta.ua”. Журналіст поспілкувався з хлопцем просто на позиції, коли той чистив зброю. Про що розповів український захисник, читайте за посиланням.

Валерій – далеко не перший із представників церков, хто віддав своє життя за Україну. У Краматорську добре пам’ятають, як 2014 року в Слов’янську проросійські сепаратисти захопили чотирьох вірян. Їх замучили та вбили.

Також у травні 2015 року в Пісках від тяжкого поранення помер боєць батальйону ОУН Дмитро Афанасьєв із позивним “Лимон”.


Читайте також:


Залишити коментар: