На 80% уражені легені: франківчанка провела 35 днів у реанімації (ВІДЕО)



Франківка Любов Бублінська провела 35 днів у реанімації міської клінічної лікарні №1. Через COVID-19 її легені були уражені на 80%.

- джерело.

Суспільне розповідає про реабілітацію жінки, передає Фіртка.

Так, з діагнозом COVID-19 Любов Бублінська потрапила до лікарні 26 жовтня 2021 року.

“У мене тільки кашель був. Зробила флюорографію – почалася маленька пневмонія. Нюх втратила і я зрозуміла, що в то вже COVID-19. Ще вдома я ходила до сімейної лікарки та пила п’ять днів таблетки. Сімейна сказала, що то тільки початок, а вже в понеділок зробила рентген, то вже почалося в мене це”, — ділиться Любов Бублінська.

Перші три дні жінку лікували у міському перинатальному центрі, де тоді лікарі розгорнули додаткові ліжкомісця. Коли жінці стало гірше, то допомогу почали надавати медики міської клінічної лікарні №1. Проте стан хворої знову погіршився, і вона потрапила до реанімаційного відділення.

“Картина розгорілася на другий тиждень перебування у стаціонарі — так, 80%. Хоча кореляція між ураженням у відсотках і клінічним станом не завжди збігається.

У реанімації вона перебувала 35 днів, була у вкрай важкому стані, навіть такому, прекоматозному стані, що жінка не дуже це все пам’ятала. Лежала, потребувала догляду”, — розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Ярослав Кобиляк.

Після реанімації Любов Бублінська проходить реабілітацію у терапевтичному відділенні № 2. Жінка вже почала самостійно ходити, але поки на невеликі відстані.

“Трошечки, знаєте, ноги тремтять, але ходжу палатою сама. Спочатку з підтримкою, бо вони трохи водили. Трохи чоловік водив”.

Жінка вже почала самостійно ходити, але поки на невеликі відстані. Пацієнтка ще продовжує дихати киснем і надуває повітряні кульки, щоб тренувати легені.
“Ще не можуть легені дихати самі. Чую, що мені важко, починаю кашляти, задихатися і тоді я дихаю. Годину можу без кисню, потім трошечки подихаю і знову під’єдную. Якщо сидіти – можу довго, ходити мені важче, бо коли більше навантаження на ноги – задихаюся”, – каже Любов Бублінська.

Перед хворобою Любов Бублінська планувала вакцинуватися.

“У четвер захворіла, а в суботу ми планували йти вакцинуватися. Думала, знаєте, ще трошки, й так дотягнулося”.

За словами Ярослава Кобиляка, за час пандемії у лікарні перебували понад 30 пацієнтів, які одужали після важкого перебігу COVID-19. З деякими із них медики досі підтримують контакт.

“Такі пацієнти “прив’язуються” і до персоналу, і, зокрема, до лікаря. З деким ми підтримуємо телефонний зв’язок, навіть так– вони приходять на повторний огляд за порадою. Це ще з 2020 року тягнеться. Слава Богу, вони відлучаються від кисню і починають працювати, живуть активним життям”, – пояснює Ярослав Кобиляк.


Читайте також:


Залишити коментар: