Ми не знаємо, що з цим робити: лікарі вказали на серйозний провал в боротьбі з Covid-19 в Україні



В Україні проблема з тестуванням на коронавірус через нестачу ресурсів.

- джерело.

Про це “Апострофу” розповіли українські медики.

Масове тестування допомагає виявляти безсимптомних хворих або хворих з легкими формами та знати точно, скільки хворих в країні. Однак для цього необхідне фінансування.

“Мені здається, що для України це нереально найближчим часом, та і взагалі малоймовірно для нас. Тому в нашому випадку варто говорити хоча б про тестування для хворих”, – заявила імунолог Алла Волоха.

Такої ж думки і колишній головний санлікар України Святослав Протас. Однак він зазначив й інший нюанс.

“Якщо ми зараз виявляємо позитивних, а це близько 25%, тобто чверть українців хворіють або вже перехворіли, що ми робимо далі? Ці люди не потрапляють ні в яку базу, до них не застосовуються ніякі заходи самоізоляції. Вони спокійно виходять на вулицю, в магазин, здійснюють соціальну активність. тобто, який сенс в масштабному тестуванні, якщо ми не знаємо, що з цим робити?”, – сказав він.

На думку Протаса, в Україні необхідно організувати систему протиепідемічного захисту. Тільки після цього впроваджувати масове тестування. Це вкрай необхідно, щоб планувати карантинні заходи.

“Але це не просто тестування на наявність збудника, а проведення імунного скринінгу, щоб вивчати рівень імунітету серед населення, розуміти, скільки людей перехворіло, які прогнози, які заходи вводити, і чи будуть вони ефективні. Цей скринінг не проводиться, і навряд чи буде проводитися”, – вважає колишній санлікар.


Читайте також:


Залишити коментар: