“Мутований штам “Дельта” провокує “цитокіновий шторм”, хворі вже на межі”: лікар про сплеск надважких ускладнень



Штам “Дельта” проявив нову грань своєї підступності. В Україні фіксують його нову мутацію, відому як “Дельта плюс”, і з цим пов’язують вражаючу кількість випадків смертності та надважких ускладнень. Медики закликають українців не поводитися необдумано, адже вірус лише чекає, як максимально ефективно вразити організм необачних громадян.

- джерело.

Як інформує “Molbuk”, саме зі штамом “Дельта плюс”, на думку доктора Тараса Жиравецького, пов’язані рекорди останніх днів – по приросту нових випадків і смертності.

За словами, головлікаря одного з діагностичних центрів Львова, українські медики відзначають за останні 2-3 тижні не тільки зростання випадків, а й тяжкості “ковіду”. Інфіковані переносять хворобу важче.

“Було зрозуміло, що щось відбувається не так і, я заявив кілька днів тому, що ймовірно в Україні вже є “Дельта плюс”, тобто штам, який був зафіксований в Індії, зараз зафіксований в Британії. Це штам, який збільшує кількість нових випадків, а також посилює тяжкість протікання”, – заявив Жиравецький.

Медик каже, що “Дельта плюс”, на відміну від свого попередника – Дельти, поширюється ще швидше і ще важче переноситься.

Багатьом пацієнтам із середньою тяжкістю до недавнього часу стандартне лікування допомагало – давало непоганий ефект.

“Зараз ми бачимо, що дуже велика частина пацієнтів, які мають супутні захворювання, в групі ризику при цьому молодого віку, 40 років і навіть менше… Якщо є супутні хвороби – цукровий діабет, зайва вага… астма, алергічний риніт, аутоімунні захворювання… проблеми серцево-судинної системи… Ці пацієнти дуже часто отримують класичний цитокіновий шторм”, – говорить Жиравецький.

Це стан, який дуже важко контролювати вдома. При ньому пацієнту часто потрібен кисень через зниження сатурації.


Читайте також:


Залишити коментар: