Можемо потрапити в повну ізоляцію: в Україні дали тривожний прогноз через вакцинацію від Covid-19



В той час, коли в світі вже близько 100 мільйонам людей зроблено щеплення від коронавірусу, Україна не входить навіть до переліку тих країн, які почали вакцинувати своє населення. Масові вакцинації, які проводять країни світу своєму населенню, взагалі можуть залишити Україну в ізоляції, якщо ситуація не зміниться на краще.

Повідомляє - джерело.

Про це розповіла в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV народний депутат України від фракції “Голос”, член Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

Нардеп проаналізувала оприлюднений МОЗ план вакцинування.

“Відповідно до тих даних, які сьогодні оприлюднило Міністерство охорони здоров’я, ми лише до кінця цього року, можливо, якщо все піде за планом, якщо міністерство дотримається обіцянок, провакцинуємо 14 млн людей. Це вдвічі менше, ніж потрібно”, – наголосила Стефанишина.

За її словами, українців можуть обмежити у в’їзді в інші країни без “ковідних” паспортів.

“Лише наприкінці 2022 року Україна буде виходити з ковідної коми. Інші країни світу, як ми бачимо, збираються зробити це влітку чи восени. Це загрожує насамперед українцям, які хочуть подорожувати, пересуватися світом.

Наприклад, Грузія з 1 лютого вводить вимогу на в’їзд до країни за паспортом, де зазначено, що людина вакцинована. З часом, коли інші розвинені країни світу дійдуть до того, що більшість населення буде вакцинована, вони також будуть вводити ці обмеження. На превеликий жаль, ми залишимося в такій собі ізоляції в усьому світі”, – резюмувала нардеп.


Читайте також:


Залишити коментар: