МОЗ: як уникнути обов’язкової самоізоляції після повернення з-за кордону



Міністерство охорони здоров’я роз’яснило правила повернення в Україну з країн, які внесені до “червоного списку” МОЗ, тобто країн з великим ризиком зараження коронавірусом.

- джерело.

Після в’їзду громадян чекає примусова самоізоляція протягом 14 днів, але є також спосіб уникнути цієї процедури, повідомляє Центр громадського здоров’я (ЦГЗ).

Для цього потрібно пройти ПЛР-тест в одній зі спеціально сертифікованих лабораторій.

Якщо результат тесту буде негативним, громадянин може припинити самоізоляцію достроково.

Лабораторія вносить результат дослідження в електронну систему ЦГЗ. Ці дані синхронізуються з додатком “Дій вдома”, який обов’язково потрібно встановлювати після прибуття з-за кордону для контролю за самоізоляцією.

Після того, як негативний результат підтверджено, додаток повідомить про можливість достроково припинити режим самоізоляції та повернутись до звичного життя.

Повний перелік сертифікованих лабораторій по всій країні оприлюднено на сайті ЦГЗ.

Серед них є і державні, і приватні центри.

У приватних лабораторіях вартість тесту з виїздом медсестри додому для взяття біологічного матеріалу коливається в межах 1500-2000 тис. гривень.

Раніше повідомлялося, що після перетину кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території самоізоляції не потребують особи, які мають негативний ПЛР-тест та абітурієнти.


Читайте також:


Залишити коментар: