Мовний скандал: у львівському ресторані, присвяченому Франку, обслуговують російською



У львівському ресторані обслуговують російською мовою.

- джерело.

У львівському ресторані, який носить ім’я Івана Франка, та розташований у центрі міста офіціанти обслуговують російською мовою.

Про це у Facebook написав місцевий мешканець Ігор Девбич.

Автор допису стверджує, що ресторан галицької кухні є дуже колоритним: стіни розписані цитатами із творів Франка.

“Частина друзів, які сидять за першим столиком спілкується українським суржиком (для деяких регіонів України – це “їхня” українська мова). Офіціант Андрій щойно почувши якесь російське слово від них, одразу ж починає обслуговувати їхній столик російською. Наш другий столик обслуговують українською. Адміністрація закладу проблеми у тому, що офіціанти обслуговують російською не бачить, мовляв, обслуговують відвідувачів зрозумілою їм мовою, а щоб обслуговували українською – треба про це попросити!”, – обурився чоловік.

Ігор Девбич стверджує, що львівські заклади громадського харчування ігнорують рішення міської ради про обов’язкове обслуговування українською мовою.

“Цікаво, а хіба хтось просив цього офіціанта Андрія обслуговувати гостей, які прекрасно знають українську, російською? Виходить, що рішення Львівської міської ради про обов’язкове обслуговування українською, війна на сході України для цього закладу – не важливе. Важливим для них є лише поширення “русского мира” та гроші. Ну хіба не справжні “галицькі хруні”?”, – зазначив автор допису.

У ресторані, де за словами дописувача стався скандал уже прокоментували ситуацію.

“Адміністрація ресторану „Франкова кузня” категорично не згідна з інформацією, викладеною у матеріалі. Автора посту в Facebook обслуговували українською мовою, як і належить в українському ресторані. Всі працівники ресторану „Франкова кузня” обслуговують клієнтів українською мовою, але виявляють гостинність та спілкуються іноземними мовами, якщо гості не розуміють українську. Саме про таку ситуацію, коли за столиком поруч обслуговували іноземних гостей, і згадує дописувач Facebook. До речі, це повністю відповідає п. 1.20 ухвали Львівської міської ради номер 3012 від 15 лютого 2018 року „Про регулювання мови обслуговування громадян у сфері надання послуг, торгівлі та здійснення інформування про товари та послуги у м. Львові”, – повідомили “Вголосу” в закладі.


Читайте також:


Залишити коментар: