МОСКВА ВИЗНАЛА БОРГ В 2,5 МІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ ПЕРЕД УКРАЇНОЮ (ВІДЕО)



Після всіх взаємозаліків “Газпром” повинен буде виплатити Нафтогазу 2,5 мільярда доларів.

- джерело.

Представник “Газпрому” Купріянов уточнив, що поставки не припиняться до владнання всіх юридичних деталей. Очевидно, загрoза штрафних санкцій за зрив контрактів, в тому числі з Європою, охолодила запал газових шантажистів. А ще трохи пізніше російські ЗМІ повідомили, що Москва визнала борг перед Україною, пише “segodnya“.

Очевидно, Кремль готується до гри надовго. У відповідь на зниження тиску в трубі Києву довелося вдатися до всеукраїнського флешмобу “прикрутити”. Щоб заощадити газ в кінці опалювального сезону.

Як би там не було, але тепер, після всіх взаємозаліків, “Газпром” повинен буде відрахувати Нафтогазу 2,5 мільярда доларів. І наступне питання – як грамотно розпорядитися цими грошима?

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж 28 лютого 2018 року зобов’язав “Газпром” компенсувати НАК “Нафтогаз України” 4,63 млрд дол. за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу “Газпром” повинен доплатити НАК 2,56 млрд. дол.


Читайте також:


Залишити коментар: