Мобілізація в Україні: Кого першочергово доправляють до бойових військових частин



Хто в Україні зараз підлягає мобілізації.

- джерело.

На підставі Указу президента України № 69/2022 “Про загальну мобілізацію” в Україні проводиться загальна мобілізація. ЇЇ термін постійно подовжують. Однак вручення повістки не означає відправлення на передову.

Про це розповів в інтерв’ю “Житомир.info” начальник Житомирського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Бацюн.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Верховна Рада скасувала призов на строкову військову службу під час війни. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки будуть проводити лише медичний огляд чоловіків віком до 27 років з метою продовження їхнього перебування на обліку або зняття з обліку”, – розповів Бацюн.

За його словами, першочергово комплектування бойових військових частин проводиться за рахунок резервістів, колишніх учасників АТО і ООС, з поступовим нарощуванням чисельності підрозділів за рахунок військовослужбовців та військовозобов’язаних.

Він також зазначив, що призов військовозобов’язаних та резервістів здійснюється в обсягах, визначених мобілізаційними планами, що мають гриф таємності.

“Вручення повісток триває. Повістка не дорівнює мобілізації і не означає відправлення людини одразу на передову. Вона видається з метою уточнення інформації про людину, а не її негайну мобілізацію до військової частини”, – додав начальник Житомирського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За його словами, людина, яка отримала повістку, має у визначений термін прийти до військкомату. Це стосується й осіб, які мають право на відстрочку або непридатні до служби за станом здоров’я.

За порушення законодавства про мобілізацію передбачено кримінальну відповідальність.

Подовження мобілізації в Україні: що відомо
Президент України Володимир Зеленський запропонував подовжити дію воєнного стану і загальної мобілізації в країні.

Зазначимо, що таке рішення в Україні ухвалюватимуть вже вшосте.

Начальник управління штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач повідомив, що потреби в мобілізації усіх військовозобов’язаних чоловіків в Україні найближчим часом не буде. Наразі мобілізують “найбільш підготовлені категорії громадян, які вже проходили військову службу”.


Читайте також:


Залишити коментар: