Мобілізація до армії під Івано-Франківськом переросла в конфлікт



23 липня, під Івано-Франківськом стався конфлікт між місцевими жителями та працівниками військкомату, які хотіли забрати хлопця для проходження служби в армії.

- джерело.

Про це стало відомо з відео конфлікту, яке опублікувала користувач Facebook Іванна Чуревич, пише РБК-Україна.

Все сталось в місті Надвірна.

“ШОК… Ось так у Надвірній серед білого дня без попередження забирають дітей в армію”, – написала вона.

Після – в мережі почали з’являтися повідомлення, що подібна “мобілізація” відбувалася незаконно – нібито хлопець просто йшов вулицею, і працівники військкомату спробували посадити його в автомобіль.

На відео видно, що перехожі втрутилися в ситуацію і не дали забрати юнака. Незабаром почалися суперечки і зав’язалася штовханина, на місце прибули поліцейські та намагалися врегулювати конфлікт.

Молодий чоловік, якого хотіли забрати до армії, тим часом зник. Пізніше правоохоронці заявили, що цей хлопець був “ухильником”.

За інформацією “Суспільне.Новини”, прес-секретарка обласної поліції Христина Максимчак розповіла, що жодних відпрацювань разом з військкоматом не було, і патрульні просто побачили конфлікт між групою людей (близько 20 осіб) і вирішили втрутитися.

За словами прес-секретарки Івано-Франківського обласного військового комісаріату Юлії Гамми, 21-річного хлопця затримати в підсумку так і не вдалося – він втік під час конфлікту. Вона додала, що призовник вже не вперше хоче уникнути служби в армії.

Чоловік, який на місці почав конфліктувати з поліцейськими, виявився батьком “ухильника”. Після інциденту документи та інформацію щодо призовника передали правоохоронцям.


Читайте також:


Залишити коментар: